Long Valley Ranch Cabernet Sauvignon
Opis
Czerwone wino wytrawne z Kalifornii ze szczepu Cabernet Sauvignon. Intensywny, zachęcający nos kuszący aromatami jeżyn, leśnych jagód i dojrzałych śliwek doskonale zintegrowanymi z nutami tostowymi, przypraw i kawy. Na podniebieniu wino to charakteryzuje się dobrą budową, jest pełne i miękkie, soczyste, o długim posmaku dojrzałych, czarnych owoców. Podawać do pieczonej wołowiny i jagnięciny, risotto z leśnymi grzybami, grillowanych warzyw i dojrzewających serów. wino dojrzewa przez 12 miesięcy w dębie francuskim, amerykańskim czy węgierskim. Serwować w temperaturze 18°C
Skład: 100% Cabernet Sauvignon.
Region: Kalifornia
Apelacja: Monterey Country
Charakterystyka wina
Szczepy | Cabernet Sauvignon |
Kraj pochodzenia | USA |
Region | Kalifornia |
Rodzaj wina | Spokojne |
Kolor | Czerwony |
Smak | Wytrawne |
Pojemność | 0,75 litra |
Temperatura podawania °C | 18 |